رسانه - خبر های قدیم و جدید

مطالب - علمی- وحوش - فلسفی - ادبی - تاریخی - علوم ماوراء - نظامی - صنعتی - معدنی - زمین - هوا- فضا - اکتشافات - ادیان- فرقه ها

رسانه - خبر های قدیم و جدید

مطالب - علمی- وحوش - فلسفی - ادبی - تاریخی - علوم ماوراء - نظامی - صنعتی - معدنی - زمین - هوا- فضا - اکتشافات - ادیان- فرقه ها

اطلس قارچ های خوراکی و سمی بخش دهم

http://up.iranblog.com/images/o2885a8hzhss0n7ko33u.jpg



http://up.iranblog.com/images/ztc6g7bndobbwkiw36.jpg


پرورش و کشت قارچ خوراکی ( تعریف دوم )

اگر چه‌ قارچ‌های‌ دکمه‌ای‌ عادی‌، بر لایه‌ای‌ از کود نباتی‌ می‌رویند، بیشتر قارچ‌های‌ مرغوب‌، برسطحی‌ از خک‌ اره‌ که‌ به‌ آن‌ مواد مغذی‌ دیگری‌ افزوده‌ شده‌ است‌. رشد داده‌ می‌شوند. بسیاری‌ از انواع‌ چوب‌ مناسبند، اما در این‌ میان‌، توسکا و بلوط‌ بهترین‌ها هستند. سدر و ماهوت‌ در برابر‌ تشکیل‌ کلنی‌ توسط‌ گیاهان‌ قارچی‌ مقاومند و نباید مورد استفاده‌ قرار گیرند. صنوبر نیز ازآنجا که‌ قارچ‌ کاشته‌ شده‌ توسط‌ صمغ‌ درخت‌ خنثی‌ می‌شود، نامناسب‌ است‌. درشتی‌ دانه‌های‌خاک‌ اره‌ باید به‌ اندازه‌ی‌ دندانه‌های‌ اره‌های‌ معمولی‌ باشد.
تراشه‌های‌ بزرگتر نیز می‌توانند اضافه‌ شوند. خاک‌ اره‌ را باید در دمای‌ ْF250 در فشاری‌ درحدود 15 پاوند بر اینچ‌ مربع‌ استریلیزه‌ کرد. این‌ عمل‌ را می‌توان‌ در یک‌ دیگ‌ و یا یک‌ مخزن‌گرمایی‌ فشاری‌ انجام‌ داد. دستورالعمل‌ معمول‌ برای‌ تهیه‌ خاک‌ اره‌ی‌ مغزی‌ شده‌ عبارت‌ است‌ از: 76% خاک‌ اره‌، 12% اوزن‌، 12% سبوس‌ و بعلاوه‌ 65% رطوبت‌.

در نظر داشته‌ باشید که‌دستورالعمل‌ها همیشه‌ مبتنی‌ بر وزن‌ عوامل‌ مذکور در حالت‌ خشک‌ (وزن‌ خشک‌) هستند، چراکه‌ گنجایش‌ رطوبت‌ این‌ عوامل‌ (عناصر)، تغییر می‌کند. ظرف‌ صنعتی‌ استاندارد برای‌ رشد دادن‌ قارچ‌ خوراکی‌ مرغوب‌ در خاک‌ اره‌، یک‌ ظرف‌ پلاستیکی‌ مقاوم‌ در برابر گرماست‌ که‌ یک ‌صفحه‌ی‌ فیله‌ی‌ به‌ آن‌ متصل‌ شده‌ است‌؛ این‌ فیلتر، اجازه‌ی‌ مبادله‌ی‌ گاز را می‌دهد اما از ورودمیکروارگانیسم‌های‌ آلوده‌ کننده‌ جلوگیری‌ می‌کند.


راههای‌ بسیاری‌ برای‌ رشد دادن‌ قارچ‌ها وجود دارد؛ اما تولید همیشه‌ در سه‌ مرحله‌ اصلی‌انجام‌ می‌شود. بذرپاشی‌، کاشت‌ در زمین‌، تبدیل‌ به‌ میوه‌ به‌ بار آمدن‌ بذرها، تشکیل‌ کامل‌ کلنی‌ِ برروی‌ سطحی‌ مناسب‌ است‌ که‌ با تلقیح‌ آن‌ سطح‌ ادامه‌ می‌یابد؛ این‌ عمل‌ را بذرپاشی‌ می‌گویند گام‌دوم‌، کاشت‌، مرحله‌ی‌ رشدی‌ است‌ که‌ در آن‌ Pinhead (کلاهک‌ها) تشکیل‌ می‌شوند. کلاهک‌هاجوانه‌های‌ کوچک‌ میسیلیوم‌ هستند که‌ در انتهای‌ تکامل‌ خود، تبدیل‌ به‌ قارچ‌ها می‌شوند. تمام‌گونه‌های‌ قارچ‌ها، برای‌ کاشت‌ نیازمند مجموعه‌ای‌ (set) از شرایط‌ زیست‌ محیطی‌ ای‌ هستند که‌میان‌ شرایط‌ برای‌ رشد بهینه‌ی‌ میسیلیان‌، تفاوت‌ می‌کند. اگر چه‌ نه‌ همه‌ی‌ آنها، اما بیشتر افراد قارچ‌ها را در دمای‌ پایین‌تر از حالت‌ تشکیل‌ کولونی‌ بر سطح‌ خاک‌، کشت‌ می‌کنند. آخرین‌ مرحله‌،تبدیل‌ به‌ میوه‌، تکامل‌ کلاهک‌ها به‌ قارچ‌های‌ بالغ‌ است‌.


گام‌ اول‌: بذرپاشی‌، پس‌ از اینکه‌ سطح‌ خاک‌ مخصوص‌ کشت‌ آماده‌ گردید و در ظرف‌پلاستیکی‌ یا هر مخزن‌ دیگری‌ استریلیزه‌ شد، دانه‌ها بدان‌ اضافه‌ می‌شوند. دانه‌ها، بر سطح‌استریلزه‌ می‌رویند بوسیله‌ی‌ دستگاه‌ پرورش‌ دهنده‌ی‌ تولید می‌شوند و یا از گلخانه‌های‌ پرورش‌قارچ‌ بدست‌ می‌آیند. درصد خلوص‌ بذر بسیار حیاتی‌ است‌. در بسیاری‌ از قارچ‌های‌ مرغوب‌،بذر به‌ نسبت‌ 205% یا بیشتر وزن‌ خشک‌ سطح‌ خاک‌ بدان‌ اضافه‌ می‌شود. پس‌ از اینکه‌ ظرف‌پلاستیکی‌ با دقت‌ مسدود شد، با تکان‌ دادن‌ ظرف‌، بذر را بر سطح‌ خاک‌ اره‌ پخش‌ می‌کنند.


سطح‌ خاک‌ به‌ طور کامل‌ به‌ مدت‌ 2 تا 6 هفته‌ توسط‌ میسیلیوم‌ پوشانیده‌ می‌شود. دمای‌ محیط‌ در زمان‌ پخش‌ بذر باید حدود70- 75 فارنهایت‌ باشد.

گام‌ دوم‌: کاشت‌ در زمین‌: برای‌ شکل‌ دادن‌ فرم‌ قارچ‌ها، دمای‌ محیط‌ کاهش‌داده‌ می‌شود، میزان‌ CO2 با وارد کردن‌ هوای‌ تازه‌ کاهش‌ داده‌ می‌شود و بر محیط‌ نور تابانیده‌ می‌شود. اغلب‌، ظروف‌ پلاستیکی‌ باز هستند و به‌ اطاقک‌ رشد منتقل‌ می‌شوند.

 
گام‌ سوم‌: تولید میوه‌: ظرف‌ پلاستیکی‌ که‌ اینک‌ دانه‌ها در آن‌ در حال‌ رشدهستند‌، در اطاقک‌ رشد، در دمایی‌ پایین‌ (63 فارنهایت‌ برای‌ بیشتر قارچ‌ها، دمای‌ میانگین‌ مناسبی‌ است‌) و نیز رطوبت‌نسبی‌ بالا 85 - 95%) قرار داده‌ می‌شود. اگر چه‌، قارچ‌  دکمه‌ای‌ سفید معمولی‌ نیازی‌ به‌ تامین‌تابش‌ نور ندارد، تمامی‌ اشکال‌ دیگر قارچ‌ها که‌ در این‌ جا مورد بررسی‌ قرار می‌گیرند، برای‌ رشد درست‌ نیاز به‌ نور دارند. برای‌ بیشتر قارچ‌های‌ مرغوب‌، ظرف‌ پلاستیکی‌ را می‌توان‌ پس‌ از فرآیند بذرپاشی‌، از رویه‌ی‌ خاک‌ اره‌ جدا کرد.


تولید قارچ های 
Oyster Lions mane

درتولید قارچ‌های Oyster Lions mane, سوراخهایی‌در ظرف‌ پلاستیکیی‌ بوجود می‌آورند و قارچ‌ها اجازه‌ می‌یابند تا از میان‌ این‌ سوراخها رشد کنند. در تولید قارچ‌ shiitake ، ظرف‌ پلاستیکی‌، معمولاً به‌ طور کامل‌ برداشته‌ می‌شود چرا که‌ این‌ نوع ‌قارچ‌، پوسته‌ای‌ سخت‌ بر سطح‌ خاک‌ اره‌ می‌سازد.


اگر چه‌، فرآیند بذرپاشی‌ در هر اطاق‌ پاکیزه‌ای‌ با دمایی‌ کنترل‌ شده‌ و هوایی‌ تازه‌، قابل‌ انجام‌است‌، اما تکنیک‌های‌ استریل‌ برای‌ کشت‌ موفقیت‌آمیز بسیاری‌ از قارچ‌ها، مطلقاً ضروری‌ است‌. بیشتر روش‌ها شامل‌: یک‌ سکوی‌ آزمایشگاهی‌ پاکیزه‌، (ضد عفونی‌ شده‌ توسط‌ 35% لیسول‌،10% سفید کننده‌ یا 70% اتیل‌ الکل‌). دستان‌ شسته‌ شده‌ (شسته‌ شده‌ توسط‌ صابون‌ و ریختن‌الکل‌)؛ لباس‌های‌ تمیز؛ و هوای‌ پاکیزه‌ با این‌ که‌ فیلترهای‌ HEPA کاملاً در محیط‌ کاری‌ شماضروری‌ نیستند، (ذرات‌ با اندازه‌ی‌ ـ 0.3 میکرون‌ با 99% بازده‌ از محیط‌ زدوده‌ می‌شوند و تنها 1ذره‌ از 10.000 ذره‌ در آن‌ اندازه‌، از فیلتر عبور می‌کند) بسیاری‌ از پرورش‌ دهندگان‌ قارچ‌، دست‌کم‌، یک‌ عدد از این‌ فیلترها را مورد استفاده‌ قرار می‌دهند. توجه‌ کنید که‌ هوای‌ پاکیزه‌ بدون‌ فیلتر،حاوی‌ 200.000 ذره‌ی‌ غبار در هر فوت‌ مکعب‌ است‌ و در مناطق‌ شهری‌ این‌ میزان‌، به‌ 10 برابرافزایش‌ می‌یابد.


اطاقک‌ رشد نیازمند شرایطی‌ ویژه‌ است‌. بعلاوه‌ وسایل‌ خنک‌ کننده‌( 65 تا 63 فارنهایت‌) رطوبت‌ می‌بایست‌ در حدود 95% (یا حتی‌ در برخی‌ شرایط‌؛ بیشتر) حفظ‌ شود و نیز وسایلی‌برای‌ به‌ حرکت‌ درآوردن‌ هوای‌ راکد حرکت‌ شدید هوا، حتی‌ در محیطی‌ با رطوبت‌ بالا، باعث‌خشک‌ شدن‌ سطح‌ زیر کشت‌ می‌شود و می‌تواند به‌ کلاهک‌ های‌ حساس‌، آسیب‌ رساند. بوجودآوردن‌ محیطی‌ بسیار مرطوب‌ برای‌ پرورش‌ قارچ‌ نیز شاید عامل‌ محدودیت‌ پرورش‌ خانگی‌ این‌محصول‌ باشد. آکواریوم‌ها، چادرهای‌ پلاستیکی‌، یخدان‌ها و با منفذهای‌ سلوفوی‌ و...مخزن‌های‌ مفید رطوبتی‌ هستند که‌ برای‌ پرورش‌ قارچ‌ مورد استفاده‌ قرار می‌گیرند. یک‌ راه‌ برای‌مرطوب‌ کردن‌ یک‌ مخزن‌ این‌ است‌ که‌ جریانی‌ از هوا را (توسط‌ یک‌ پمپ‌ هوای‌ آکواریوم‌ ساخته‌شده‌ از سنگ‌ متخلخل‌) بر سطحی‌ از آب‌ نسبتاً گرم‌ و زائده‌ شود رطوبت‌ زاهای‌ گوناگونی‌ توسط‌پرورش‌ دهندگان‌ خانگی‌ قارچ‌ مورد استفاده‌ قرار می‌گیرد.


قارچ ‌Agrocybe Aegerita - Black Poplar

این‌ قارچ‌ نسبتاً در شرایط‌ آسانی‌ رشد می‌کند اما محصول‌ آن‌ عموماً کم‌ است‌.


از آنجا که‌کلاهک ‌ها نسبت‌ به‌ خشکی‌ بسیار حساسند، لایه‌ای‌ از کود مرطوب‌ خزه‌ پوسته‌ی‌ خرد شده‌ی‌صدف‌ (به‌ نسبت‌ حجمی‌ به‌ ترتیب‌ 9 به‌ 1) بر روی‌ هر ردیف‌ ریخته‌ می‌شود: این‌ امر می‌تواندباعث‌ افزایش‌ محصول‌ شود.

قارچ‌ دکمه‌ای‌ معمولی Portobelini , Portobello, Crinmini


قارچ‌ سفید دکمه‌ای‌ و گونه‌های‌ متعدد آن‌، (Portobelini , Portobello, Crinmini) برلایه‌های‌ کود می‌رویند. ماشوره‌، به‌ تنهایی‌ یا به‌ همراه‌ کود فضله‌ی‌ اسب‌، مواد اولیه‌ی‌ کود موردنیاز است‌ و عوامل‌ ساختاری‌ و شیمیایی‌ لازم‌ را فراهم‌ می‌کند. ماشوره‌، با نیتروژن‌ غنی‌ شده‌ است‌نیتروژن‌ در حالت‌ مواد زائد گوناگون‌ کشاورزی‌ همچون‌ تخم‌ پنبه‌ و فضله‌ی‌ مرغ‌ به‌ کود اضافه‌می‌شود. در خلال‌ تولید کود، کیفیات‌ فیزیکی‌ ویژه‌ای‌ (تراوایی‌ هوا و آب‌ که‌ موجب‌ نگهداری‌فوائد آنان‌ می‌شود) و خصوصیات‌ شیمیایی‌ (در دسترس‌ بودن‌ مواد مغذی‌ برای‌ قارچ‌ و دست‌نیافتن‌ ارگانیسم‌های‌ رقیب‌ به‌ آن‌ مواد) به‌ عنوان‌ فاکتوری‌ ارگانیک‌ پدید می‌آیند و مصرف‌می‌شوند و در این‌ میان‌ حرارت‌ به‌ مدد تولید میکروارگانیسم‌ها تولید می‌شود دمای‌ مورد نیاز برای‌این‌ فرآیندها توسط‌ توده‌ای‌ از ماشوره‌ در اندازه‌ای‌ معین‌ تامین‌ می‌شود. اطاقک‌های‌ خاصی‌ دما،رطوبت‌ و هوای‌ تازه‌ی‌ کنترل‌ شده‌، همگی‌ برای‌ فراهم‌ آوردن‌ شرایط‌ صحیح‌ پاستوریزه‌ کردن‌لازم‌اند و نیز برای‌ شرایط‌ پایان‌ فرآیندهای‌ تولید کود مگر در حالتی‌ که‌ کود از پیش‌ مهیا باشد‌.


قارچ‌ Enoki یا قارچ‌ سوزن‌ طلایی‌  Flammulina Velutipe


این‌ قارچ‌، بر روی‌ لایه‌ای‌ استاندارد خاک‌ اره‌ می‌روید و می‌توان‌ آن‌ را در محفظه‌های‌ متعددی‌،از آن‌ جمله‌: ظرف‌ در بسته‌ی‌ فیلتردار، پرورش‌ داد. از نقطه‌ نظر اقتصادی‌، قارچ‌ Enoki را معمولاًدر شیشه‌های‌ دهان‌ گشاد، بسیار شبیه‌ ظرف‌های‌ مربا، پرورش‌ می‌دهند. پس‌ از آنکه‌ کاشت‌ آنهاانجام‌ شد، قارچ‌ در تاریکی‌ و در محیطی‌ سرد، با روکشهایی‌ بر روی‌ شیشه‌ی‌ محتوی‌، برای‌افزایش‌ میزان‌ CO2، می‌روید. این‌ قارچ‌ تقریباً کلاهک‌ ندارد و حلقه‌ حلقه‌ است‌. قارچ‌ Enoki نسبتاً سریع‌ می‌روید.


قارچ‌ Maitake یا مرغ‌ درختان‌  Grifola frondosa


Nameko از محبوبترین‌ قارچ‌ها در ژاپن‌ است‌. این‌ قارچ‌ بر لایه‌ای‌ خاک‌ اره‌ی‌ استاندارد، درظروف‌ در بسته‌ی‌ فیلتردار می‌روید. برای‌ رویش‌ بذر، محفظه‌ را باید از رطوبت‌ بسیار بالا با مِه‌اندک‌، محافظت‌ کرد.


قارچ‌ یال‌ شیر Hericiam Erinaceas

این‌ قارچ‌ خوراکی‌، که‌ مزه‌ای‌ همچون‌ گوشت‌ خرچنگ‌ دارد، بر لایه‌ی‌ خاک‌ اره‌ی‌ استانداردمی‌روید. برخلاف‌ بسیاری‌ از قارچ‌ها، این‌ قارچ‌ دارای‌ پره‌های‌ حاوی‌ هاگ‌ نیست‌؛ در عوض‌،هاگ‌های‌ آن‌ توسط‌ دندانه‌هایی‌ که‌ همچون‌ تندیل‌های‌ ظریفی‌ از زیر آن‌ آویزان‌ هستند، تولید می‌شود.

قارچ‌ صدفی‌ صورتی‌ انواع‌ Pleurotus

قارچ‌ صدف‌ صورتی‌، راحت‌ترین‌ قارچ‌ خوردنی‌ برای‌ پرورش‌ دادن‌ است‌. انواع‌ گوناگون‌ قارچ‌صدفی‌ را می‌توان‌ برمنابع‌ گوناگون‌ سلولز (که‌ شامل‌ ترکیبات‌ قهوه‌ باشد) روزنامه‌ و پوسته‌ی‌ غلات‌پرورش‌ داد. خاک‌ اره‌ی‌ استاندارد نیز، سطح‌ کشت‌ مناسبی‌ برای‌ رویانیدن‌ این‌ قارچ‌ است‌. شاید بهترین‌ خاک‌ مورد استفاده‌ برای‌ کشت‌ این‌ قارچ‌، برای‌ پرورش‌ دهندگان‌ آماتور، پوسته‌ی‌ خردشده‌ی‌ گندم‌ باشد، که‌ با قرار دادن‌ به‌ مدت‌ یک‌ ساعت‌ در زیر آب‌ با دمای‌ 165F درجه‌(فارنهایت‌) پاستوریزه‌ شده‌ است‌. ظرف‌های‌ در بسته‌ی‌ پلاستیکی‌ که‌ با خاک‌ اره‌ پر شده‌اند و باگرده‌ و بذر آغشته‌ شده‌اند نیز معمولاً مورد استفاده‌ قرار می‌گیرند.


در مزارع‌ بزرگ‌ و وسیع‌، ظروف‌پلاستیکی‌ بذر طویلی‌ از سقف‌ آویزان‌ هستند. سوراخهایی‌، به‌ منظور مبادله‌ی‌ هوا و نیز رشدقارچ‌ها از میان‌ آنها، روز ظروف‌ تعبیه‌ شده‌ است‌.

بذرافشانی‌ را می‌توان‌ بدون‌ فیلترهای‌ مخصوص‌ انجام‌ داد چرا که‌ قارچ‌های‌ گونه‌ی‌Pleurotus بسیار سریع‌ رشد می‌کنند و بیشتر ارگانیسم‌های‌ موجود در خاک‌ اره‌ را در این‌ رقابت از میان‌ می‌برند.

 قارچ‌ Reishi یا قارچ‌ جاودانگی  Ganoderma lucidum

این‌ قارچ‌ سفت‌تر از آن‌ است‌ که‌ بتوان‌ آن‌ را تناول‌ کرد اما به‌ دلیل‌ شهرتش‌ در دارا بودن‌ فوائددارویی‌، در چای‌ از آن‌ استفاده‌ می‌شود. این‌ قارچ‌ بر رویه‌ی‌ خاک‌ اره‌ رشد می‌کند و در مخازن‌گوناگونی‌ نیز قابل‌ پرورش‌ است‌؛ از جمله‌ محفظه‌ی‌ سرپوشیده‌ی‌ فیلتر دار.

قارچ‌ ShittaRe یا قارچ‌ بلوط‌ سیاه  Lentinula edodes


قارچ‌ Shittake نسبتاً در شرایط‌ آسانی‌ می‌روید و یکی‌ از محبوبترین‌ قارچ‌ها در ایالات‌متحده‌ی‌ امریکا است‌. امروزه‌، پرورش‌ دهندگان‌ قارچ‌ در ایالات‌ متحده‌، سالانه‌ بیش‌ از 5 میلیون‌پوند از این‌ قارچ‌ را تولید می‌کنند. به‌ مانند بسیاری‌ دیگر از قارچ‌های‌ مرغوب‌، Shittake درمخازن‌ سربسته‌ی‌ پلاستیکی‌ بر روی‌ لایه‌های‌ خاک‌ اره‌ می‌روید (در محیط‌هایی‌ مرطوب‌ ترز ازایالت‌ کالیفرنیا، این‌ قارچ‌ در محیط‌های‌ طبیعی‌ نیز می‌روید.)

نژادهای‌ گوناگون‌ این‌ قارچ‌، زمان‌های‌ متفاوتی‌ ریا در امر جوانه‌ زدن‌ به‌ خود اختصاص‌ می‌دهند. برخی‌ این‌ مدت‌ حدود 45روز است‌ در حالیکه‌ بعضی‌ دیگر برای‌ تکمیل‌ عمل‌ به‌ 100 روز احتیاج‌ دارند. پس‌ از این‌ مدت‌ظرف‌ پلاستیکی‌ برداشته‌ می‌شود و قالب‌ها به‌ اطاقک‌ رشد منتقل‌ می‌شوند؛ (با دمایی‌ در حدود63F فارنهایت‌ و رطوبتی‌ در حدود 75 - 90%) پس‌ از برداشت‌ محصول‌، قالب‌ها، را می‌توان‌برای‌ عمل‌ رشد دیگری‌ آماده‌ کرد. برای‌ این‌ منظور قالب‌ها را آنقدر در آب‌ خیس‌ می‌دهند تا اینکه‌آن‌ قالب‌ به‌ وزن‌ اولیه‌ی‌ خود باز گردد.


قارچ لنتنیوس ادودس Lentinus edode یا شی تاکه

قارچ لنتنیوس ادودس قرنها است که در چین پرورش داده میشود واز جمله غذاهای اصلی در آسیا محسوب می شود.

بر طبق﴿ Stamets1993  ) کشت شی تاکه به فردی به نام Wu Sang Kwuang که متولد چین (1127-960 بعد از میلاد )نسبت داده می شود. بعد از جنگ جهانی دوم زمانی که ژاپنی ها به تکنیک تولید بذر شی تاکه دست یافتند ، این صنعت نیز در آنجا شکوفا شد . شی تاکه یک نام عمومی است ( اسم عام )که از گروهی از چوبهای با دوام اقتباس شده. گونه Pisania  به نام درخت Shii در ژاپن معروف است و لغت take در زبان ژاپنی یعنی قارچ و نام شی تاکه دلالت بر قارچی دارد که روی درخت نام برده می روید.
قارچ شیتاکه در آمریکا برای سالهای زیادی ممنوع شد.چرا که این قارچها به نام قارچ پوساننده چوب معروف بودند وآنزمان اتصالات عرضی خط آهن از چوب ساخته میشدند.
زمانیکه USDA ممنوعیت واردات بافتهای شیتاکه را در سال 1972 لغو کرد ، صنعت راه آهن هم تغییرات زیادی کرده بود. در سال 1986 میزان تولید در سراسر جهان 3841000تن بود که این میزان به 393100 تن طی سالهای 1991 تا 1986 و1989 افزایش یافت.

در مجموع تولید شیتاکه در USA از 4/3 به 7/3 میلیون پوند افزایش یافت. در حالیکه میزان کم تولید شیتاکه هدف کشورها بوده است ، کشت میزان زیاد موفقیت آمیز طی دهه 1940 در ژاپن با توسعه تکنیکهای جدید برای تلقیح شروع شد.

شیتاکه به طور سنتی بر روی پایه های شکاف داده شده تلقیح یافته با اسپان و چیده شده در جنگلهای همیشه سبز پرورش می یافت . همراه با تولید بخش عمده اسپان این قارچ مصرف غذایی داشت و به عنوان قارچ خوراکی ( قارچ سیاه ) آسیایی شناخته شد. زیرا رنگش در زمان خشک شدن تیره می شود.

بسیاری از کشاورزانی که شیتاکه را  در فلوریدا پرورش می دهند دارای محصول فصلی هستند. محصول قارچ به شرایط آب و هوایی وابسته است. اما کشاورزان دیگری راههای علمی تری یافته اند. یکی از راهها حرکت به سوی عملیات پرورش آپارتمانی  و استفاده کردن از انواع مختلف ساختمانهایی که شیتاکه  می تواند پرورش یابد که داخل آنها می توان رطوبت را کنترل کرد و برخی نیز پارتیشنهای پلاستیکی جدا کننده ایجاد کرده اند که دارای تعداد زیادی اتاقک هستند که در هر اتاق حدود 400-300 تنه درخت وجود دارد که دو فاکتور ضروری برای تولید این قارچ ایجاد رطوبت و دمای پایین به طور همزمان است که توسط هوادهی این کار را انجام میدهند.


برای خواندن و مشاهده مطالب و تصاویر این اطلس


لطفا به پست بعدی مراجعه نمایید


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد